Nu: bij besteding van €50 of meer, gratis verzending >> Vanaf €75 gratis verzending naar België  Volg ons op Facebook & Instagram! 

Nu: bij besteding van €50 of meer gratis verzending >>

Edelstenen Reinigen & Opladen

Edelstenen kunnen energie opnemen uit de omgeving. Om de positieve werking in de edelsteen te behouden is het van belang om edelstenen regelmatig te reinigen, oftewel te ontladen. Door de edelsteen weer op te laden met nieuwe energie geeft deze een optimale werking. Wanneer u een sieraad van ons gaat dragen is het verstandig deze eerst te reinigen. Wij adviseren, voor een optimale werking, het sieraad minimaal één keer per maand te reinigen.

Reinigen/ Ontladen van Edelstenen

Er zijn verschillende manieren om edelstenen te reinigen en op te laden. Hier onder staan drie verschillende manieren:

1. Reinigen door stromend water

Dit is de snelste en makkelijkste manier om het sieraad te ontladen. Het enige wat u hoeft te doen is het sieraad een aantal minuten onder stromend water te houden. Dit kan gewoon onder de kraan.

2. Reinigen in aarde

Door het sieraad in de aarde te stoppen kan hij zijn negatieve energie kwijt. Laat het voor minstens 24 uur in de aarde liggen. Spoel hierna je sieraad even af met water.

3. Reinigen op een seleniet schijf

Seleniet schijven trekken de negatieve energie uit het sieraad. Laat het sieraad voor minimaal 24 uur op de schijf liggen. Let wel op dat een seleniet schijf zelf af en toe ook gereinigd moet worden. Wij adviseren bij regelmatig gebruik deze schijf ook één keer in de maand te reinigen.

Opladen armband op Seleniet schijf
^ Ontladen van de edelstenen middels een selenietschijf

Opladen van Edelstenen

Naast reinigen kun je het sieraad ook weer laden met nieuwe positieve energie. Dit kunt u bijvoorbeeld doen doormiddel van één van deze drie manieren:

1. Opladen in maanlicht

Eén Keer per maand hebben we een volle maan. Deze volle maan is de meest geschikte maan om het sieraad weer op te laden. Reinig eerst uw sieraad en leg hem vervolgens waar hij in contact is met het maanlicht. Dit kan buiten maar ook gewoon op de vensterbank.

2. Opladen door bergkristallen

Opladen door bergkristallen is een zachte manier van opladen. Leg het sieraad, voor minimaal 24 uur, in een bakje met bergkristallen. Let wel op dat de bergkristallen zelf ook af en toe gereinigd moeten worden.

3. Opladen door seleniet schijf

Het fijne van een seleniet schijf is dat hij gebruikt kan worden voor zowel opladen als ontladen. Laat het sieraad voor minimaal 24 uur op de schijf liggen en hij is gereinigd en tegelijkertijd weer opgeladen. Let wel op dat een seleniet schijf zelf ook af en toe gereinigd moet worden. Wij raden aan om deze schijf bij regelmatig gebruik, minimaal één keer per maand te reinigen.

Nu: bij besteding van €50 of meer gratis verzending >>
Logo Maan Jewels

Zoek In onze Webshop

[aws_search_form]

Bepaal jouw maat

1. meet de omtrek van jouw pols op in cm

2. Polsomtrek + 2 à 2,5cm = armband maat

3. lees in de tabel af welke maat armband voor jou is

Tip: Meer informatie over onze maatvoering vind je op de pagina Maat Bepalen

Armband Maat

Maat Omschrijving
S – small 15cm omtrek
M – medium 17cm omtrek
L – large 19cm omtrek
XL – extra large 21cm omtrek

Laat hieronder jouw e-mail achter

Om je aan te melden voor onze nieuwsbrief

Formulier succesvol verstuurd

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!